2080i - Integroitu stereovahvistin

Valokuvat on viimein lisätty. Ne tosin otettiin vuonna 2014 eli laitteen oltua jo 16 vuotta käytössä!

Laite saapui minulle irronneen äänenvoimakkuussäätimen akselin vuoksi mutta muuten on toiminut koko ajan moitteettomasti...

Tässä laitteessa on pyritty yhdistämään edullinen hinta ja hyvä suorituskyky. Tottakai jostain joudutaan tällöin tinkimään, joten pois on jätetty kaikki turhat, ääntä vääristävät säätimet, kuten esimerkiksi basso- ja diskanttisäädöt. Myöskään leivänpaahtimen kokoiselle muovilelustereoille tyypillisiä vilkkuvaloja et tästä laitteesta löydä, vaan mukana on vain kaikki tarpeellinen hyvän äänentoiston aikaansaamiseksi.

Rakenne on muuten tinkimätön; pääteasteessa on käytetty pelkästään erillistransistoreja, teholähteessä rengassydänmuuntajaa ja riittävää käyttöjännitesuodatusta. Etuasteelle on oma teholähteensä, ja laitteen suojaukset häiriötilanteiden ja väärinkäytön varalle ovat miltei täydelliset.

Linjatasoisia tulokanavia on kuusi ja tallennuslaitteille on kaksi linjatasoista, puskuroitua lähtöä.

Suoritusarvoja:Huom!

!! Laite sisältää vaarallisen verkkojännitteen 230VAC. Sähköturvallisuusmääräysten tuntemus on välttämätöntä laitetta rakentavalle!

!! Lethal high voltages are present in this device. The knowledge of electrical safety regulations is required!

Kaaviot

Kytkentäkaavio GIF-muodossa


Piirikaavio- ja levykuvat pdf:nä:

Kytkentäkaavio
Foliokuva
Padit ja hyppylangat
Komponenttien sijoittelu
Yleistä infoa

Kuvia

sisakuva
sisakuva

Yleiskuvaa laitteen sisältä.

sisakuva
sisakuva

Suojaelektroniikkaa sisältävä levy on saanut aikojen saatossa pinnalleen tyylikkään pölykerroksen. Toisessa kuvassa esivahvistimen levy. Näitä ei ole dokumentaatiossa mukana mutta voin kyllä kaivella esille jos joku sähköpostilla pyytää, ellen sitten innostu nyt latailemaan niitäkin tänne.

sisakuva

Toisen pääteasteen levy näkyy allaolevassa kuvassa. Teholähteenä toimii 2x24V 260VA verkkomuuntaja, 35A tasasuuntaussilta ja 2 kpl 10 mF elektrolyyttikondensaattoreita.