In english, please!
Näytä tämä sivu koko ikkunassa


(...jatkoa sivulta 1)

Alustan osat

Kaikki happokylpyyn mahtuvat alustan komponentit kylvetettiin fosforihappoliuoksessa. Tämä on tehokkaimpia ja vaivattomimpia tapoja poistaa irto-osista kaikki ruoste. Isommat osat pitikin sitten teräsharjata ja hapottaa pensselillä.

Sitkeimmissä kohdissa auttaa fosforihapolla kyllästetty käsipyyhepaperi allaolevan kuvan mukaisesti estäen happoliuosta kuivumasta liian nopeasti.



Alustan osia hapotettuina ruosteettomiksi ja maalattuina.



Poikani on auttanut ansioituneesti kunnostustöissä.



Taka-akseli sai pintaansa sinkkipohjamaalin, pintamaalin ja kiveniskusuojan.



Kaikki ovet olivat alaosistaan aika happamat. Helpoimmalla ja parhaaseen lopputulokseen pääsi, kun vaihtoi koko alaosan pellityksen uuteen. Onpa sitten sinkittyäkin samalla.





Katto puhdistettiin ruosteesta hapottamalla, koska materiaalipaksuus oli monista paikoin käynyt melko vähänlaiseksi. Ruosteettomaan pintaan vedettiin sinkkipohjamaali.



Tuulilasin alareunat ja auton takaosa kaipasivat myös huomiota.




Kun varsinaiset pellin paikkailut oli tehty niin voitiin aloittaa varsinaiset maalausta edeltävät työt.



Oven kahvat ovat kokolailla kehnokuntoisia, aika ja kilometrit näkyvät. Noita kun saisi jostain etuisasti uuden setin. Eivät ole tähän kolmoskoppaiseen kovin yleisiä.

Uutta, isompaa jäähdytintä soviteltiin paikalle...



Alustan palikoita niputettiin koriin jotta saadaan auto kori rullaavaksi. Monia puslia vaihdettiin uretaanisiin.




Osia haaliessa tein erikoisen löydöksen... 131:n ja II-korisen Ford Taurus farmarimallin iskunvaimentimet ovat mitoiltaan lähes identtiset, jälkimmäinen vaimennusteholtaan toki hieman suurempi painavamman ajoneuvon takia...



Sivu 3
Päivitetty: 03.09.2014
Takaisin Fiat-sivuille